фото: , УикипедияТомас Алва Едисън е американски изобретател и бизнесмен, създал много важни устройства.Той е сред

...
фото: , УикипедияТомас Алва Едисън е американски изобретател и бизнесмен, създал много важни устройства.Той е сред
Коментари Харесай

На днешния ден в историята: Томас Едисън успява с електрическата крушка

фото: , Уикипедия

Томас Алва Едисън е американски изобретател и бизнесмен, основал доста значими устройства.

Той е измежду първите изобретатели, приложили правилата на организирано научно изследване и работа в екип в процеса на основаване на изобретения.

Едисън се смята за един от най-плодотворните изобретатели на своето време, с рекорден брой  на свое име – 1093. 

Ето какво прави той на днешния ден преди доста години:

22 октомври 1879 година, пуста разхвърляна лаборатория, цялостна с апарати, които по това време несъмнено са изглеждали като извънземна екипировка. Един човек налудничаво се взира с кървясалите си очи в странна дребна светлинка. Човекът наподобява необикновено разчувствуван, изтощен и даже не до такава степен с мозъка си.

Това, колкото и да не Ви се има вяра, е Томас Едисън, който следи първия си сполучлив опит с електрическа крушка към този момент повече от 13 часа. Важно конкретизиране е, че Едисън има на свое име 1093 патента единствено за Съединени американски щати, настрана държи патенти във Франция, Англия и други страни. Чудесно е да си мислим, че великият откривател прави всичко това за богатството на човечеството. Истината за жалост е много по-прозаична- прави го за пари и даже обществено го афишира. Негови са думите “Ще направя електричеството толкоз на ниска цена, че във всяка къща да има най-малко по една електрическа крушка, някъде може да има даже две! Така единствено богатите ще употребяват свещи. ”.

В края на 1879 година са направени първите обществени демонстрации.

Томас Едисън и екипът му съумяват да усилят времето на работа на електрическата крушка задоволително, с цел да я създадат жизнеспособна на пазара. Оттук стартира всеобщото й произвеждане.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР